Kortingscode
Sporthotel Iselmar
image

Kortingscode

MUSTDO!

Boek een hotelkamer met korting!
Gebruik de code: Iselmar

Onze
website
Andere
boekingssites
Gratis WiFi
Beste prijsgarantie
Direct contact met ons team
Boek met korting

Het Woudagemaal


Ir. D.F. Woudagemaal (1920) Lemmer

Tegenover hotel Iselmar ligt het Ir. D.F. Woudagemaal. Een bijzondere bezienswaardigheid. Het is het grootste, nog werkende, stoomgemaal ter wereld. Dit gemaal werd door koningin Wilhelmina geopend in 1920.

Dit monumentale gemaal zorgt bij hoge waterstanden nog steeds voor droge voeten in Friesland. Dit houdt in dat het dan werkend te zien is. Een spectaculaire belevenis. De ‘kathedraal van stoom’ pompt dan vier miljoen liter water per minuut vanuit de Friese boezem naar het IJsselmeer.

Het Woudagemaal staat sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Op deze lijst staan monumenten van zo’n uitzonderlijk waarde dat ze worden gerekend tot het collectieve erfgoed van de mensheid. De UNESCO noemt het gemaal onder meer ‘een hoogtepunt van de Nederlandse waterbouwkunde’ omdat het op bijzondere wijze laat zien hoe de mens met stoomkracht de natuur kan beheersen.

Tijdens de openingstijden vinden vanuit het bezoekerscentrum geregeld rondleidingen naar het stoomgemaal plaats. Het Woudagemaal is alleen toegankelijke door middel van een rondleiding. Vrijwilligers van de Stichting Woudagemaal verzorgen de rondleidingen.

Bij Iselmar kunt u gratis parkeren, het Woudagemaal ligt vanaf ons op loopafstand.
Tevens kunt u terecht in ons café of restaurant voor koffie met gebak, lunch of diner.

Het Woudagemaal is ook te bezoeken met groepen, op basis van reservering.
Dit kan in combinatie met een familiefeest of bedrijfsfeest op onze locatie.

Ga voor meer informatie en openingstijden naar www.woudagemaal.nl