Ontvang 5% korting!
Sporthotel Iselmar
image

Ontvang 5% korting!

 

Boek via onze eigen website met code ISELMAR en ontvang 5% korting!

Onze
website
Andere
boekingssites
Gratis WiFi
Beste prijsgarantie
Gratis fles water
Boek met korting

Omgeving Hotel

 

Balk
BALK - Iedere vrijdagmiddag 13:00 – 17:00 uur weekmarkt

Balk is een gezellig watersportdorp. Het voormalige riviertje De Luts doorkruist het centrum. Leuke winkels, terrasjes en passerende bootjes maken het centrum tot een levendige plek.

Hindeloopen
Hindeloopen had vroeger zijn eigen klederdracht. Tegenwoordig is Hindeloopen vooral in trek bij toeristen die in het voorjaar en in de zomer het oude Elfstedenstadje bezoeken. Ook heeft Hindeloopen een grote jachthaven. De kleinere oude gemeente-vissershaven is thans een passantenhaven van de Vereniging Hylper Haven. De voormalige Zuiderzeesluis (van 1785) wordt nog steeds met de hand bediend.

Heerenveen
HEERENVEEN-Iedere zaterdag 8:00 – 17:00 uur weekmarkt

De plaats Heerenveen is levendig. Gelegen tussen bos en water met vele moderne voorzieningen en een gezellig winkelcentrum. De gemeente Heerenveen bevindt zich midden in de Friese provincie. Naar het oosten toe wijst Oranjewoud u de weg naar de bossen en de uitgestrekte heidevelden. In westelijke richting wacht u het water, de meren en kanalen, dat Friesland zo aantrekkelijk maakt voor de watersporter. Of u nu komt voor de cultuur, schaatsen of voetballen, of als u aanlegt met uw boot op weg naar de meren verder Friesland in, u bent in Heerenveen op de juiste plaats!

Joure
Joure is geen stad, maar is ook al eeuwen geleden het predikaat ‘dorp’ ontgroeid. Joure wordt daarom naar oud-Friese gewoonte een “vlecke” genoemd: een plaats die het midden houdt tussen een dorp en een stad. Hoewel er in Joure veel is veranderd, is ze nog steeds een der fraaiste plaatsen in het zuiden van Fryslân. De vele monumenten en andere bezienswaardigheden bewaren de herinneringen aan een nijver verleden.

Lelystad
Op zo’n 56 kilometer van Lemmer vindt u Lelystad. Hier vindt u o.a. de Bataviawerf en -stad. Trendvolgers, merkliefhebbers en alle andere shopfanaten halen hun hart op in Batavia Stad. Hier vind je alle grote merken bij elkaar! Naast kleding vind je er onder andere serviesgoed, cadeauartikelen, boeken, cd’s en sieraden. Niet alleen de winkels zijn leuk, ook de omgeving maakt een bijzondere indruk.

Oudemirdum
Nabij het bos en vlakbij het IJsselmeer ligt Oudemirdum. Een dorp met sfeervolle brink. Het dorp heeft een aantal winkeltjes, bezoekerscentrum Mar en Klif, een IJsboerderij en een ontspanningspark, genaamd Sybrandy’s Speelpark. Dit park, ontstaan uit een vogelpark is uitgegroeid tot het attractiepark van Friesland. De doelgroep van het park is 3 tot 13 jaar. Ook kunt u in Oudemirdum terecht voor fietsverhuur, een huifkartocht of een ritje in een oude Amerikaanse schoolbus.

Sloten
SLOTEN -Iedere vrijdagochtend 8:00 – 12:00 uur weekmarkt

Sloten, gelegen in het licht glooiende Gaasterland. Het is het levende bewijs dat een stad niet groot hoeft te zijn om over een variëteit aan historische gebouwen en moderne voorzieningen te beschikken. Activiteiten op het land kunnen hier uitstekend afgewisseld worden met een breed scala aan recreatieve mogelijkheden op het water. Sloten, waar oude tradities herleven en het Skûtsjesilen hand in hand gaat met de Elfstedentocht.

Sneek
SNEEK -Iedere zaterdag 9:00 – 17:00 uur weekmarkt

Al vanouds was Sneek een uitgesproken waterstad. Het is een moderne stad, gebouwd op een rijke historie, met veel monumenten. Wat dat betreft is het zeker de moeite waard om verder te kijken dan de Waterpoort. door de jaren heen zijn veel oude stukjes Sneek gemoderniseerd, maar de pronkstukken worden gekoesterd. Ook de grachtengordel van Sneek is nog bijna helemaal in tact.

Zo tonen het Groot- en Kleinzand hoe de kleine vrachtschepen vanaf de Houkesloot en de Geeuw tot in het hart van Sneek konden komen om daar gelost of geladen te worden. Hoge herenhuizen en pakhuizen herinneren hier nog aan. Ook geven talrijke kleine straten rondom het centrum de binnenstad een intiem karakter.

Als uitgaanscentrum kent Sneek een groot aantal restaurants, cafés, bruine kroegen en discotheken. In de zomer is het daarnaast goed toeven op de vele terrassen die Sneek rijk is. Sneek heeft een leuk winkelcentrum met veel winkels, dus voor een dagje shoppen kunt u hier prima terecht. Er is ook een bioscoop in het centrum, Cine Sneek.